Menu logo auke klein 

FAQ

Hieronder vindt u antwoord op veel gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met team AUKE.nl, wij helpen u graag verder.

Is onderhoud aan mijn fiets belangrijk?

Ja, onderhoud aan uw fiets is heel erg belangrijk. Het bevordert niet alleen het rijplezier, u verlengt ook de levensduur van uw fiets. AUKE.nl raad u van harte aan om onderhoud uit te laten voeren. Kom naar de werkplaats of bel om een afspraak te maken voor het onderhoud van uw fiets.

Welke soorten onderhoud kan ik aan mijn fiets laten uitvoeren?

Bij AUKE.nl hebben wij verschillende soorten onderhoud voor fiets.

Volg AUKE.nl ook op Social Media voor de onderhoudsacties.

 • Grote beurt

 • Kleine beurt

Welke soorten onderhoud kan ik aan mijn elektrische fiets laten uitvoeren?

Bij AUKE.nl hebben wij verschillende soorten onderhoud voor e-bike.

Volg AUKE.nl ook op Social Media voor de onderhoudsacties.

 • Storingsonderzoek

 • Accu controle

 • Groot onderhoud

Help mijn fiets / e-bike is kapot! Voor welke reparaties kan ik bij jullie terecht?

U kunt bij team AUKE terecht voor de volgende reparaties aan uw fiets / e-bike:

 1. Banden plakken / vervangen en oppompen

 2. Accu revisies

 3. Reparatie wielen / richten

 4. Wielen rijgen / vlechten

 5. Reparatie verlichting

 6. Kettingreparatie

 7. Naafrevisies

 8. Remmen stellen

 9. Hydraulische remsystemen vullen en controleren

 10. Montage accessoires

Ik wil een bakfiets aanschaffen, waar moet ik rekening mee houden?

Bakfietsen zijn er in vele soorten en maten. U vervoert uw kinderen en wellicht uw boodschappen door het verkeer en daarbij staat veiligheid voorop! Bij de selectie van de juiste bakfiets is dus belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit en veiligheid. Hier vindt u meer informatie  of kom naar de winkel en laat u informeren door team AUKE.nl

Wat is het verschil tussen een midden-, voor- en achtermotor?

Voorwielmotoren zijn simpel, robuust en goedkoop. Er zijn wel een aantal nadelen aan de voorwielmotor: De fiets stuurt zwaarder, en je hebt een groter val- en sliprisico.
Bij middenmotoren zit de motor bij de trapas. Voor de gewichtsverdeling is dat gunstig en E-bikes met een middenmotor zijn gemakkelijker te hanteren. Daarnaast is een middenmotor is minder storingsgevoelig en sterker.
Achterwielmotoren zijn stil. Door te remmen op de motor wint u energie terug, deze motoren slijten minder snel dan middenmotoren
Nadeel van de achterwielmotor was dat er geen naafversnelling in paste, daar was u dus aangewezen op derailleurversnelling. Inmiddels is er ook een mogelijk met versnellingsnaaf. 

Levert u ook fietsonderdelen

Ja AUKE.nl heeft een groot assortiment van fietsonderdelen voor u beschikbaar. Vraag aan één van de teamleden van AUKE.nl naar het onderdeel dat u nodig heeft en u wordt gelopen.

Wat is de maximale toegestane snelheid voor elektrische fiets?

De maximaal toegestane snelheid voor een elektrische fiets in Nederland is 25 km/u. Alle e-bikes die u bij AUKE.nl aanschaft zijn afgesteld op deze snelheid. 

Wat is de Accu capaciteit van de Sparta E-bike?

Afhankelijk van het model is de Sparta E-bike beschikbaar met de volgende accucapaciteiten: 300 Wh 400 Wh 500 Wh en maximaal 600 Wh. Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuze.

Wat is de Accu capaciteit van de Batavus E-bike

Afhankelijk van het model is Batavus E-bike is leverbaar met verschillende accucapaciteiten: 300 Wh 400 Wh 500 Wh en maximaal 600 Wh. Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuze.

Wat is de Accu capaciteit van de QWIC e-bike

Afhankelijk van het model is  de QWIC leverbaar met verschillende accucapaciteiten: 375 Wh, 470 Wh, 500 Wh, 525 Wh, 625 Wh en 735Wh accu’s. Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuze.

Dealer van:
InvenceBrikbikesAUKE.nl is dealer van SpartaAUKE.nl is dealer van I-ROS elektrische fietsenAUKE.nl is dealer van Diamond BicyclesAUKE.nl is dealer van custom-built titanium race fiets CRIUS AUKE.nl is dealer van BATAVUS FietsenAUKE.nl is dealer van VIPER fietsen