U bent op zoek naar een Batavus.

Dat is mooi want auke.nl heeft een breed assortiment van dit Nederlandse fietsmerk voor u beschikbaar. Wilt u een stadfiets, een elektrische of toch liever een sportieve fiets of bent u op zoek naar een kinderfiets? Afhankelijk van wat u met de fiets gaat doen, bijvoorbeeld woon- werkverkeer, sportief en off-road fietsen of het maken van een lange fietstocht door de natuur, kan het team van auke.nl u voorzien van professioneel advies en vinden wij de juiste fiets voor u. Kom naar onze winkel en laat u informeren over de mogelijkheden van uw nieuwe Batavus.

Batavus is een van de bekendste fietsmerken in Nederland.

Batavus weet als geen ander hoe fijn fietsen is. Van een fietstocht door de natuur, of gewoon een ritje door de stad, wij Nederlanders zijn een echt fietsvolk. Bij Batavus hebben ze maar één doel, het produceren van de perfecte fiets voor u, zodat u optimale kunt genieten op de fiets. Er is werkelijk voor iedereen een Batavus!

batavus Old Dutch  bryte_e-go-400wh  batavus bopulevard 8

Selectie van Batavus

Bij de selectie van de Batavus wordt er aan verschillende punten aandacht besteed. Zo wordt er o.a. gekeken naar

  • Waar gaat u de fiets voor gebruiken; als stadsfiets, voor lange afstanden, sportief of off-road.
  • Framemaat van de fiets.
  • Het frame moet de juiste hoogte hebben en zorgen dat u plezierig kunt fietsen. Belangrijk is dat uw knieën niet tegen het stuur komen en dat u met uw voeten voldoende bij de grond kunt wanneer u op het zadel zit. De framematen van damesfietsen lopen meestal van 48 tot 65 cm, voor herenfietsen van 50 tot 75 cm en voor kinderfietsen 12"-16"-18"-20"-22"-24-26"
  • Het zadel, een goed zadel zorgt ervoor dat u geen of weinig zadelpijn krijgt.
  • Het stuur, deze bepaalt de houding die u op de fiets aanneemt.

Type fietsrem

  • Er zijn verschillende soorten remmen waaruit u kunt kiezen; de terugtraprem, rollerbrakes (trommelrem), v-brakes (velgrem), hydraulische velgrem en hydraulische schrijfrem.
  • Versnellingen. Er zijn verschillende soorten versnellingen beschikbaar zoals: Nexus 3 of 7, of 8, Alfine 8 of 11, de Rohloff 14 en NuVinci 330 360 en 380.
  • Het voordeel van versnellingen is dat u makkelijker vooruitkomt wanneer uw fiets zwaarbeladen is (bijv. bagage of kinderen). Er zijn verschillende soorten versnellingen beschikbaar .