De geschiedenis van auke.nl

De geschiedenis van auke.nl gaat echt van start op het moment dat Auke Hertstein, eigenaar van auke.nl, als jonge jongen van 17 jaar oud in aanraking met het fietsenmakers vak. Hij solliciteerde bij Nick Smulders in Wijchen, de fietsenmaker die nog op ambachtelijke wijze fietsen repareerde..

De geschiedenis van AUKE.nl

Het echte vakwerk

Het echte vakwerk, zoals bijvoorbeeld kettingkast knippen, leerde Auke van de leermeester zelf. Auke behoort tot de laatste lichting van officieel gediplomeerde fietsenmakers. Als erkend leerbedrijf draagt Auke deze ambachtelijke kennis met veel plezier over aan leerling fietsenmakers. Daarnaast is hij één van de weinige fietsenmakers die deze technieken nog gebruikt en reparaties op deze manier uitvoert, dit helpt klanten om kosten te besparen.

Van baliemedewerker tot leidinggevende

Al snel groeide Auke door tot baliemedewerker en bleek hij naast verkooptalent ook goed te zijn in het aansturen van teams. Auke stapte over naar Jan Kooij tweewielers alwaar hij de tweede man werd in de winkel, leiding gaf aan het baliepersoneel, verantwoordelijk was voor de inkoop, de balieverkoop en de onderdelenverkoop.

De geschiedenis van AUKE.nl

Het fietsenmakerbloed blijft borrelen

Na een klein uitstapje bij Nissan auto Hatert, waar Auke als junior verkoper automobielen aan de man bracht en nog eens half jaar gewerkt te hebben als assistent-bedrijfsleider bij een Basismarkt kwam hij Rob van Eenenaam tegen. Rob wist dat het pand van Phillip van Wijk tweewielers aan de Posthoornstraat 11 in Ede te koop stond. Het fietsenmakerbloed bleef borrelen bij Auke, dus hij ging polshoogte nemen en al snel was de deal gemaakt.

Augustus 1994 start Auke Tweewielers

Vanaf 1 augustus 1994 opent Auke zijn eerste winkel en werkplaats aan de Posthoornstraat 11: Auke Tweewielers is geboren! De winkel breidt steeds verder uit en groeit al snel buiten zijn voegen. Auke moet dringend op zoek naar een ander pand en vindt deze aan de Notaris Fischerstraat 7 in Ede. Vanaf 1 augustus 1998 is de verhuizing een feit en heeft Auke Tweewielers de ruimte die nodig is voor het assortiment tweewielers en accessoires en om reparaties en onderhoudsbeurten uit te kunnen voeren in de werkplaats.

Het noodlot en de wederopbouw


 


 

Totdat in november 2017 het noodlot toeslaat, een accu ontvlamt en de volledige winkel en werkplaats gaan in vlammen op. Er wordt een noodoplossing gevonden aan de Grotestraat 99 in Ede, zo kunnen klanten toch bediend worden gedurende de wederopbouw van het pand aan de Notaris Fischerstaat.

Op 27 april 2018, vijf maanden na de desastreuze brand, wordt de heropening van auke.nl groots gevierd en kunnen mensen genieten van een nieuw winkelconcept.